23 juni 2018; De Rechte Ruiter – speciaal voor instructeurs!

23 juni 2018; De Rechte Ruiter – speciaal voor instructeurs!

Een ruiter die rechtop, in balans zit en effectief hulpen kan geven. Dat is een visitekaartje. Sommige ruiters hebben van nature een goede houding en zit, anderen hebben wat extra hulp nodig bij het verbeteren hiervan. Een instructeur kan nog zo vaak instructies geven over de houding & zit, de ruiter moet het uiteindelijk begrijpen en daadwerkelijk toepassen.

Op zaterdag 23 juni deelt Karin Oomen, Hippische Sportoefentherapeut en Orun-niveau 4 trainer, haar kennis en kunde vanuit de houding- en oefentherapie met jou! Dit Ruitercafé is voor instructeurs (en natuurlijk juryleden en andere geïnteresseerden) die een goede houding en zit bij hun leerlingen belangrijk vinden. Vormt houding & zit een essentieel deel in jouw lessen en wil je hier meer over leren? Dan is deze middag iets voor jou!

Deze middag gaan we het ruiterlichaam nader bekijken vanuit de Houding- en Oefentherapie. Ben jij benieuwd naar andere manieren van uitleggen, en zoek je extra tools om je instructie te verbeteren?
Wil jij de houdingsvoorkeuren van jouw leerling beter kunnen analyseren en verbeteren? Benieuwd waar dat flapperende been vandaan komt? Of die scheve schouders? Het tegen zitten in de wending?

Met deze onderwerpen gaan we op 23 juni aan de slag. We beginnen om 14.00 uur met een theoriegedeelte waarin we de houding- en zit van de ruiter bespreken. Anatomie, opbouw van een functionele zit, houdinganalyse e.d.
Na een kleine pauze gaan we de rijbaan in voor het praktijkgedeelte. Karin zal met behulp van een tweetal ruiters te paard aan de slag gaan met de houding en zit van deze ruiters. Hierin zal de instructie, manier van uitleggen en analyseren en verbeteren van de houdingsvoorkeuren besproken worden. Rond 17.00 zal de middag afgesloten worden.

Ben je instructeur en in het bezit van een HI-Licentie? Dan ontvang je voor het bijwonen van deze middag 45 licentiepunten. Zo kun jij jouw leerlingen nog gerichter coachen op een functionele houding en zit en jouw instructies feitelijker onderbouwen.

Kortom, een inspirerende middag over het ruiterlichaam die jou tools geeft om de houding en zit te analyseren, te verbeteren en jouw leerling daadwerkelijk naar een hoger niveau tilt. 

 

Meer informatie over deze workshop vind je hier:       https://www.paardenambitie.com/rechte-ruiter/
Tickets voor deze middag kunnen eveneens via bovenstaande link besteld worden.
Locatie van de workshop is Chaam.