Bootcamp voor het goede doel!

Bootcamp voor het goede doel!

Van februari tot juni steunen wij met Bootcamp Eikenmik Bavel Erik van der Jagt, hij gaat mee doen aan de Handbikebattle in Oostenrijk.

Hieronder lees je meer over zijn uitdaging:

Het begin van een Nieuwe uitdaging,

Mijn naam is Erik van der Jagt, ik ben 47 jaar en woon in Breda. Via deze brief wil ik u aandacht vragen voor de Handbikebattle in Oostenrijk.

Na mijn diagnose MS in 2007 liet mijn lichaam me steeds weer een beetje meer in de steek. Het mountainbike,  rijden van toertochten, klimmen in de bergen of tegen bevroren watervallen werd langzaam maar zeker omgeruild voor meer passievere hobby’s zoals bv Vissen.  Na verloop van jaren merkte ik dat het lopen en fietsen me steeds moeilijker afging een reden om contact op te nemen met het revalidatie centrum in Breda. Ik wilde graag dat ze mee ging kijken hoe dit te verbeteren. Ook had ik inmiddels gehoord over een handbike en zag ik dit als een mooi alternatief voor het fietsen,  ik miste nl vooral het actief  buiten zijn. Een advies hierin was voor mij welkom.

Door deze vraag bij het revalidatie centrum weg te leggen werd ik door hen gevraagd of ik de uitdaging aan wilde gaan om voor het team ZeeBra in Oostenrijk een berg op te fietsen. Vanuit revalidatie centrum Revant in Breda en  Goes willen ze met een team van 6 deelnemers deelnemen aan de handbikeBattle in Oostenrijk.  Op donderdag 13 juni 2019 gaat dit team op een handbike die wordt voortbewogen door armkracht, de Kaunertalergletscherstrasse in het Oostenrijkse Tirol beklimmen. Tijdens de 20 km lange rit met bijna 1000 hoogtemeters en hellingen tot 16% strijden wij tegen teams van andere Nederlandse revalidatiecentra.

Tja vanuit mijn liefde voor de bergen hoefde ik daar niet lang over na te denken. Natuurlijk wilde ik deze uitdaging aangaan. Zeker gezien het vertrouwen vanuit het revalidatiecentrum in mij, kreeg ik er vertrouwen in dat mij dat gaat lukken. Nadat ik dus enthousiast ja gezegd had kwamen al snel de vragen zoals hoe ga ik dat allemaal bekostigen. Ik had nl nog geen handbike en dan moet je er ook nog heen enz enz

Om meedoen mogelijk te maken ben ik opzoek naar Sponsoren voor mij persoonlijk en voor het team ZeeBra

Persoonlijke doel :

  • In eerste instantie huur van een vastframe handbike met bergverzet en indien haalbaar aanschaf hiervan.
  • Deelnamen handbikebattle, in zin van vervoer en verblijf Oostenrijk en inschrijfgeld

Teamdoel:

  • Onkosten dekkende deelnamen voor het hele team
  • Revant wil graag een vast frame handbike aanschaffen welke ingezet kan worden bij de behandeling van revalidanten (€ 5.000). Om revalidanten op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met deze sport en de effecten ervan.
  • promotieonderzoek dat is gekoppeld aan de HandbikeBattle. De resultaten van dit onderzoek worden gebruikt om:
  • (Individuele) resultaten terug te koppelen naar de revalidatiecentra zodat zij deze kunnen gebruiken voor het opstellen van de training.
  • Meer kennis te verwerven over de mentale en fysieke effecten van handbiketraining en de samenhang daartussen.
  • Te implementeren in een evidence-based richtlijn voor revalidatiecentra.